FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Javne i anonimne opcije glasovanja

Upoznajte FairVotes - sustav za 100% anonimno glasovanje i njegovu inačicu OpenVotes - sustav za e-glasovanja koji omogućava javno glasovanje. 

FairVotes je sustav  izrađen s ciljem pojednostavnjenja i ubrzanja izbornog procesa unutar poduzeća i organizacija. Namijenjen je širokom spektru djelatnosti, od organizacija, tvrtki, udruga i sl. kojima su izbori ili glasovanja sastavni dio poslovanja i način donošenja odluka. 

FairVotes je sustav s različitim funkcionalnostima koji se prilagođava svim vašim potrebama, ovisno o situaciji i izbornom procesu. 

Ono što izdvaja FairVotes kao sustav je njegova ANONIMNOST. 

Anonimnost i zaštita identiteta svakog glasača je 100% zajamčena unutar FairVotes sustava!

Što ako vam je potrebno glasovanje koje nije anonimno?

Upravo iz tog razloga nastao je OPENVOTES.

OpenVotes je sustav identičan FairVotesu odnosno njegova inačica i koristi se za e-glasovanja u situacijama kada je potrebno imati informaciju koji glasač je glasao za koju opciju. 

Tako OpenVotes omogućuje: 

 • Javno glasovanje:                          
  tijekom i na kraju skupštine ili izbora javno su dostupni podaci o odabiru svakog glasača (tko je glasovao za koju opciju)
 • Pseudoanonimno glasovanja     
  svaki glasač prilikom glasovanja upisuje tajni nadimak koji se prikazuje uz njegov izbor tijekom i na kraju glasovanja / skupštine i izbora

I FairVotes i OpenVotes imaju i dijele iste značajke: 

 • Jednostavnost - omogućuje kreiranje glasovanja u svega nekoliko koraka.
 • Autentičnost – Sustavi pružaju mogućnost prilagodbe sadržaja, izgleda i opcija. 
 • Uspješnost - Nakon objave samih izbora, organizatoru je na raspolaganju detaljna  statistika poput ukupnog broja uspješno poslanih poziva na glasovanje, postotak izlaznosti na izbore, a sami rezultati izbora dostupni su odmah nakon završetka glasovanja.  
 • Sigurnost i transparentnost glasovanja osigurana je dvofaktorskom autentifikacijom pojedinog glasača.
 • Brzina - Glasačima je omogućeno jednostavno i brzo glasovanje, dovoljan je mobitel i internetska veza. 

FairVotes (OpenVotes) garantira SIGURNOST i DOKAZIVOST svakog od koraka glasovanja, a glasovati se može TRENUTNO ili s vremenskom ODGODOM (glasovanje unutar 24 sata ili dužeg vremenskog perioda).
 
FairVotes danas broji preko 250.000 glasača u više od 800 održanih skupština izbora i glasovanja, a neki od FairVotes klijenata su: političke stranke, gradovi, Javne vatrogasne postrojbe, te najveće udruge, savezi i tvrtke u Hrvatskoj, Sloveniji i svijetu.

Odaberite vrtu glasovanja i javite nam se!

Dobro došli u novu eru glasovanja!

100% hrvatski sustav

online glasovanja