FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Što je e-glasovanje?

E-glasovanje (poznato kao i elektroničko glasovanje ili glasovanje putem interneta) je najnoviji oblik glasovanja koji podrazumijeva korištenje elektroničke metode za davanje, a zatim i za zbrajanje glasova na izborima.

E-glasovanje (poznato kao i elektroničko glasovanje ili glasovanje putem interneta) je najnoviji oblik glasovanja koji podrazumijeva korištenje elektroničke metode za davanje, a zatim i za zbrajanje glasova na izborima. Upravo to Vam nudi naš sustav glasovanja Fairvotes.  Mi Vam pomažemo u cjelokupnom procesu glasovanja od obavještavanja birača, prikupljanja glasova do izračuna rezultata. Sigurno se pitate odakle je sve počelo i koja je bila prva država koja je počela koristiti e-glasovanje. Točan odgovor je Estonija!Možda Vas je odgovor začudio, međutim Estonija već 14 godina uspješno koristi sustav online glasovanja na izborima. Prvi put je uvedeno 2005. godine i nastavilo se sve do danas, što pokazuje da je e-glasovanje izrazito prihvaćeno. Budite i Vi kao Estonija i slijedite primjer najuspješnijih jer jedino ćete tako uspjeti biti najbolji od najboljih. Živimo u vremenu, kada napredak tehnologije je sve veći i veći, što dovodi do razvoja različitih sustava elektroničkog poslovanja te omogućuje upravo Vama brojne prednosti. Ako koristite naš Fairvotes, u vrlo kratkom vremenu uočit ćete da Vaši troškovi se smanjuju velikom brzinom. Možete zaboraviti na hrpu papira koja Vam je bila potrebna, čime pridonosite  i očuvanju naših šuma i cjelokupnog ekosustava. Sigurno Vam je distribucija listića često predstavljala veliki problem, uz Fairvotes zaboravite na to jer on eliminira sve logističke probleme te Vam omogućuje jednostavniju i bržu organizaciju poslovanja. Istraživanja pokazuju da 90 % populacije danas koristi računala ili elektroničke uređaje. Ako se to uzme u obzir, odaziv na izbore bi bio puno veći. Glavni razlog je ušteda vremena i jednostavnost korištenja aplikacije. Sigurno ste bezbroj puta odustali od odlaska na glasanje jer su vani bili loši vremenski uvjeti ili Vam se desilo da u tom trenutku nemate automobil kod kuće, jer ste ga odvezli na servis. Sada, uz Fairvotes, možete glasovati jednostavno iz svog doma kroz par klikova na svom mobilnom uređaju ili računalu. Ovakav način glasovanja potiče mlade glasače da izađu na izbore i sudjeluju u odlučivanju na što jednostavniji način. Obični sustav glasovanja, gdje glasač mora doći na određenu adresu, djeluju jako demotivirajuće na glasača. 

Budite u korak s 21. stoljećem i modernim tehnologijama i odlučite se za Fairvotes te na taj način omogućite sebi i svojim glasačima najefikasniji način glasovanja.

100% hrvatski sustav

online glasovanja