FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Softver za glasovanje

Posljednjih godina posebna se pozornost posvećuje terminu elektroničkog glasovanja. Svi se pitaju, je li vrijeme za njegovo uvođenje stiglo i u Hrvatsku? Preko 20 zemalja u svijetu u nekom obliku i opsegu koristi elektroničko glasanje.  Zašto ne bismo i mi?

Posljednjih godina posebna se pozornost posvećuje terminu elektroničkog glasovanja. Svi se pitaju, je li vrijeme za njegovo uvođenje stiglo i u Hrvatsku? Preko 20 zemalja u svijetu u nekom obliku i opsegu koristi elektroničko glasanje.  Zašto ne bismo i mi?

Trendovi pokazuju da je razvitak tehnologije promijenio stav kod ljudi koji vape za tehnološkim naprednijim, jednostavnijim i transparentnijim načinom glasovanja. Ne samo to, tehnologija nam je pomogla da dosadašnje poslovanje digitaliziramo i učinimo bržim i jednostavnijim za samog organizatora.

Upravo sve to omogućava i pruža softver za glasovanje naziva FairVotes.

Softver za glasovanje prije svega pomaže organizatorima. Zaboravite na suludu i nepotrebnu papirologiju. Jeste li ikada razmišljali koliko se samo papira uništi, dok se izrade svi mogući formulari, listići, liste, dnevni redovi, izvještaji i sl. Softver za glasovanje Vam to sve omogućava dostupnim unutar jednog sučelja, bez nepotrebnog printanja i uništavanja papira.

Organizacija samih izbora je puno jednostavnija. Na par klikova unutar sučelja definiraju se opcije, dodaju se pitanja, glasači i pokreću se izbori..

Za glasače, softver za glasovanje omogućava da svoju građansku dužnost odrade s bilo kojeg mjesta. Sve što je potrebno za glasovanje je računalo, laptop, tablet ili mobitel s pristupom internetu.

Softver za glasovanje cijeli izborni proces čini i transparentnijim. Svaki glasač prolazi kroz verifikaciju, te nije moguće „muljanje sa samim glasovima“. Softver za glasovanje prati digitalni trag svakog glasača te na taj način omogućava sigurnije glasovanje.

Softver za glasovanje nije strana riječ kada pričamo o Europi ili svijetu. Kako raste moć digitalizacije, tako se pojavljuju i sve raznolikija rješenja koja su tu da nam pomognu i olakšaju u raznim procesima koje smo do sada vodili preko raznih papira, excelica, ručno…

Softver za glasovanje nudi brojne prednosti koje dolaze s njegovom implementacijom. Softver za glasovanje pruža potencijal povećanja izlaznosti birača, smanjuje troškove i vrijeme organizacije i smanjuje troškove provedbe izbora. Na temelju istraživanja koje je provedeno, možemo zaključiti kako je jedna od prednosti i povećanje interesa od strane birača prema takvom vrstu glasovanja.

Softver za glasovanje je prilagodljiv i može izaći u koštac sa svim izazovima i problemima. Mnogobrojne mogućnosti unutar samog softvera za glasovanje omogućava Vam da promijenite jezik, odredite način pokretanja izbora, način anonimnosti samih izbora, način verifikacije.

Najveća prednost softvera za glasovanje je i smanjenje biračkih listića i papirologije za svaki izborni ciklus.

Softver za glasovanje namijenjen je kako za velike ali tako i za male vrste glasovanja. Glasovanja ne moraju uvijek i nužno biti vezani uz politiku.

Softver za glasovanje Vam pomaže u različitim prilikama te može poslužiti i u slučajevima kada trebate izabrati novog predstavnika, predstaviti i odlučiti o novoj odluci, razmotriti prijedloge vaših glasača.. Opcija je mnogo.

Kakvo god glasovanje trebali provesti poslužite se softverom za glasovanje. Digitalizirajte i pojednostavite svoje poslovanje.

Za sva pitanja, obratite se našem stručnom timu koji će Vam pomoći cijeli proces provesti do kraja.

Softver za glasovanje

100% hrvatski sustav

online glasovanja