FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Što je e-glasovanje?

E-glasovanje (poznato kao i elektroničko glasovanje ili glasovanje putem interneta) je najnoviji oblik glasovanja koji podrazumijeva korištenje elektroničke metode za davanje, a zatim i za zbrajanje glasova na izborima.

Saznajte više

Predsjednički izbori 2019.

Svakih četiri ili pet godina, prilikom održavanja izbora nameću se brojna pitanja trebali li uvesti elektroničko glasovanje. Posljednjih deset godina digitalizacija prodire u sve sfere društva i gotovo je nemoguće opstati ukoliko se nove digitalne tehnologije ne primjenjuju.

Saznajte više

Koje su prednosti e-glasovanja?

Sigurno ste puno puta bili nezadovoljni odazivom glasača na provedenim izborima. Fairvotes Vam omogućuje da na jednostavniji i brži način dođete do svojih glasača i provedete izbore bilo koje vrste. 

Saznajte više

Elektroničko glasovanje u znanstvenim i obrazovnim institucijama

Ako ste bili student ili trenutno studirate u nekoj od visoko obrazovnih institucija sigurno se sjećate procedure provođenja evaluacije profesora i nastavnog programa. Do sada se proces evaluacije profesora provodio na način koji zahtjeva tiskanje brojnih listića koje je potrebno podijeliti studentima kako bi evaluaciju uopće bilo moguće provesti. 

Saznajte više

Provođenje izbora pomoću Fairvotes aplikacije unutar tvrtki i poduzeća

Veliki broj malih i velikih tvrtki često se suočava sa raznim pitanjima na koja treba odgovoriti. Pomoću najnovije aplikacije za elektroničko glasovanje na vrlo jednostavan i brz način možete provesti svoje izbore. Fairvotes omogućuje glasačima da glasuju bilo gdje i bilo kada.

Saznajte više

E-glasovanje u udrugama

U Republici Hrvatskoj trenutno je registrirano oko 50 000 udruga. Veliki broj udruga često provodi razne izbore unutar udruge. To se prije svega odnosi na izbore članova i osobe koja će presjedati udrugom.

Saznajte više

Elektroničko glasovanje unutar političkih stranaka

Na unutar stranačkim izborima, članovi stranke između sebe i svih članova koji se se kandidirali, biraju predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija, te sve ostale funkcije koje su prema Statutu njihove stranke obvezujuće. 

Saznajte više

E-glasovanje u savezima

Ako ste član nekog od saveza u Republici Hrvatskoj sigurno ste se često susreli sa puno pitanja oko procedure samog glasovanja koje je trajalo jako dugo i zahtijevalo puno vašeg vremena. 

Saznajte više

Prednosti elektroničkog glasovanja u zakladama

U Republici Hrvatskoj pojam zaklade najčešće je aktualan prilikom organiziranja raznih koncerata koje upravo organiziraju zaklade, a osnovna svrha im je prikupljanje novčanih sredstava za određene osobe kojima je pomoć potrebna. 

Saznajte više

Sustav elektroničkog glasovanja u sindikatima

 Osnovni cilj sindikata je usmjeren ka povećanju njihove plaće te poboljšanju radnih uvjeta i naknada. Sindikati se u Hrvatskoj najčešće povezuju sa učiteljima, profesorima i prosvjetnim radnicima jer upravo oni veoma često traže povećanje plaća i naknada.

Saznajte više

Fairvotes-aplikacija za elektroničko glasovanje u profesionalnim udruženjima

Svako udruženje mora imati predsjednika, potpredsjednik i tajnika. Svaku od navedenih osoba biraju članovi udruženja glasovanjem na izbornoj skupštini. Glavni nedostaci klasičnog glasovanja su sporost samog procesa, obavezan dolazak na izbornu skupštinu, glasovanje je bilo javno.

Saznajte više

Sustav elektroničkog glasovanja u dioničkim društvima

Dioničko društvo kao sastavni dio unutarnjeg ustrojstva ima: upravu, nadzorni odbor i skupštinu. Ako ste član nekog od dioničkog društva sigurno ste se susreli sa brojnim problemima prilikom organizacije glasovanja. 

Saznajte više

Sustav online glasovanja u nevladinim organizacijama

Ako ste jedan od članova neke od nevladinih organizacija sigurno ste se susreli sa nekom vrstom glasovanja unutar organizacije. To je moglo biti glasovanje za predsjednika i potpredsjednika organizacije ili bilo koja druga vrsta izbora koja vam je bila potrebna. 

Saznajte više

E-glasovanje u vjerskim zajednicama

Ulaskom u novu eru online glasovanja, omogućuje se da u bilo koje vrijeme u bilo kojem mjestu možete glasovati o pitanjima koja su od bitnog značaja za vašu vjersku zajednicu

Saznajte više

Elektroničko glasovanje u državnim institucijama

Uz Fairvotes - novi sustav za glasovanje omogućuje Vam da izglasavanje nekog od zakona postane puno lakše i jednostavnije. 

Saznajte više

Fairvotes- 100 % hrvatski sustav za e-glasovanje

Fairvotes je prva hrvatska aplikacija za elektroničko glasovanje koju je uspješno razvio tim stručnjaka iz IDE3 IT tvrtke. Sigurno se pitate odakle ideja za upravo ovakvu aplikaciju za glasovanje. 

Saznajte više

100% hrvatski sustav

online glasovanja