FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Koje su prednosti e-glasovanja?

Sigurno ste puno puta bili nezadovoljni odazivom glasača na provedenim izborima. Fairvotes Vam omogućuje da na jednostavniji i brži način dođete do svojih glasača i provedete izbore bilo koje vrste. 

POBOLJŠANJE ODAZIVA GLASAČA 

Sigurno ste puno puta bili nezadovoljni odazivom glasača na provedenim izborima. Fairvotes Vam omogućuje da na jednostavniji i brži način dođete do svojih glasača i provedete izbore bilo koje vrste. Česta prepreka kod glasovanja je odlazak na izborna mjesta. Mnoga izborna mjesta su udaljena kilometrima, te osobe koje nemaju automobil veoma teško će moći obaviti glasovanje, posebice ako uzmemo u obzir i osobe s invaliditetom. Drugi problem je ako su vremenske prilike veoma loše. U tom trenutku glasač nema motivacije za odlazak na izborno mjesto. Upotrebom Firevotes-a navedeni problemi nestaju i Vaši izbori bit će prisutni u svakom domu u bilo koje vrijeme, pa čak i ako se nalazite na plaži ili se igrate u parku s djecom. Sada, Vaši glasači neće imati razlog da se ne odazovu glasovanju, jer im je glasovanje dostupno bilo kada i bilo gdje.

SIGURNOST I INTEGRITET

 Jedna od veoma bitnih značajki Fairvotes-a su sigurnost i integritet. To podrazumijeva da prilikom slanja elektroničke pošte glasač nakon što je dobio obrazac mora putem dvostruke identifikacije potvrditi da je upravo on ta osoba koja je trebala primiti online glasački listić. Fairvotes omogućuje potpuni integritet podataka, a to znači da je primatelj zaista siguran da dobiva podatke od pošiljatelja te da ih nitko nije putem promijenio. S e-glasovanjem u svakom trenutku ovlaštena osoba koja provodi glasovanje može vidjeti ažurirane podatke. Svi podaci koji putuju mrežom su zaštićeni od neovlaštenog čitanja, te nitko neće moći vidjeti koja osoba je glasovala, što znači da glasovanjem putem Fairvotes-a je potpuno anonimno.

SMANJENI TROŠKOVI GLASOVANJA

Danas je jako bitno u svim vrstama poslovanja  racionalizirati troškove u cilju što boljeg poslovanja. Korištenjem Fairvotes-a više nije potrebno tiskati tisuće listića. Na taj način napravit ćete redukciju troškova tiskanja, ali također i uštediti vrijeme koje bi Vaši zaposlenici morali utrošiti na tiskanje i podjelu svih tih nepotrebnih materijala. Potpunom eliminacijom tiskanja listića, pomažete očuvanju cjelokupnoga ekosustava, jer smanjujete eksploataciju šuma, ali i štedite energiju koja se troši tokom proizvodnje papira. Da bi se napravila 1 tona papira potrebno je 240.000 L vode, 4700kwh energije i čak 17 stabla morat će biti uništeno. To je jako puno s obzirom da svakom stablu treba u prosjeku 50 godina kako bi naraslo do svoje pune visine. Buduće generacije bit će Vam zahvalne jer ste učili da prostor u kojem žive bude zdraviji. Također više nije potrebno ručno brojanje listića, nego sustav automatski sam broji sve prikupljene glasove te na taj način imate odmah gotove rezultate koji Vam trebaju.

TRANSPARENTNOST

Osnovni uvjet provođenja izbora je transparentnost cjelokupnog izbornog sustava. Jedna od bitnih značajki Fairvotes-a je da svaka osoba koja je pozvana na glasovanje može svoj glas dati samo jednom. Takav način  glasovanja onemogućava dolazak duplih glasova, jer veoma često se događa da glasači npr. u anketama,  po nekoliko puta glasuju za istu stvar. Cilj Fairvotes-a je izbjeći mogućnost duplih glasovanja te na taj način vjerodostojno provesti izbore. Farivotes Vam omogućuje da će glasač biti potpuno upoznat sa svim koracima u cilju što boljeg razumijevanja određenog glasovanja te da će navedeno biti podložno neovisnoj provjeri.

JEDNOSTAVNOST I BRZINA

 Dvije bitne karakteristike Fairvotes-a su jednostavnost i brzina. U svega nekoliko minuta možete sastaviti pitanja koja želite pitati glasače. Sustav će sam, umjesto Vas  automatski prebrojiti glasove i odmah ćete imati rezultate glasovanja. U bilo kojem trenutku možete pogledati trenutku statistiku Vaših izbora, što klasičnim glasovanjem nije moguće provjeriti. Vaši glasači će biti oduševljeni jednostavnošću koju im osigurava online glasovanje, a to je mogućnost glasovanja s mobilnog uređaja ili računala u bilo koje vrijeme, bez nepotrebnih troškova.

PITANJA PO MJERI

Fairvotes Vam omogućuje da svako pitanje koje želite postaviti bude potpuno prilagođeno glasaču.  Možete prilagodit izgled sučelja unosom svog logotipa, email-a, telefona ili bilo koje drugu značajku za koju Vi smatrate da Vam je u tom trenutku potrebna. Bitno je znati kojem dijelu glasača se obraćate, kako se ne bi desilo da neka od pitanja nenamjerno uvrijede potencijalnog glasača.

glasovanje

100% hrvatski sustav

online glasovanja