FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Fairvotes- 100 % hrvatski sustav za e-glasanje

Fairvotes je prva hrvatska aplikacija za e-glasanje koju je uspješno razvio tim stručnjaka iz IDE3 IT tvrtke. Sigurno se pitate odakle ideja za upravo ovakvu aplikaciju za glasanje.

Saznajte više

Online glasovanje – rješenje za mlade

Kada se radi o izborima, statistika pokazuje kako gotovo 50% birača jedne države rado glasa za izbor pobjednika nekog show-a dok se za glasanje na izborima odlučuje cca tek 40-tak % glasača. Ovaj nedostatak I zanimljiv fenomen sigurno se ne svodi na nedostatak interesa. Prema jednom istraživanju nad mlađom populacijom, rezultati su pokazali kako je 70% mladih vrlo zainteresirano za pitanja poput poreza, okoliša i zdravstva. 
Pa zašto onda mlade birače ne mogu nagovoriti da sudjeluju na izborima u većem postotku?
Može li online glasovanje biti odgovor.

Saznajte više

Internet glasovanje – rješenje u Covid19 krizi

Nakon dugo vremena svijet je stao. Države su jedna za drugom zatvarale granice, uvodile mjere, nastupila je potpuna karantena. Sve više ljudi ostajalo je u svojim kućama i posao odrađivala od doma. Shvatili smo da je vrijeme za promjene. 

Saznajte više

Elektroničko glasanje na primjerima u svijetu

Povećava li se upotreba interneta i elektroničkog glasanja na izborima? Još uvijek ima puno briga oko pouzdanosti, sigurnosti i privatnosti. Hoće li se ikada biranje vaše vlade provesti putem pametnog telefona? 

Saznajte više

Sustav za glasovanje na primjeru izbora

U usporedbi s tradicionalnim postupcima na papiru, sustav za glasovanje nudi višestruke prednosti u različitim fazama izbora, od upisa birača do prebrojavanja glasačkih listića poštivajući sve standarde i načela. 

Saznajte više
1 2 3 4 5 6 7

100% hrvatski sustav

online glasovanja