FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Što su e-glasovanja?

E-glasovanja ili elektroničko glasanje oblik je e-glasovanja koji podrazumijeva korištenje elektroničke metode za davanje ili zbrajanje glasova na izborima. Za njegovo provođenje neophodan je elektronički uređaj, uglavnom s pristupom internetu.

E-glasovanja označava sustav glasovanja koji koristi elektroničke uređaje ili računala u barem nekoj od faza glasovanja. Postoji puno različitih vrsta sustava za e- glasovanja. Neki koriste elektroničke uređaje za prebrojavanje glasova danih putem listića, neki izravno bilježe glasove, a neki glasove prenose javnim mrežama. To su sustavi za internet ili online glasanje.

Internet glasanje, online  glasanje ili e - glasanja može se provoditi na nekoliko načina: na biračkom mjestu gdje postoji internet veza samo između biračkog mjesta i izbornog tijela, na specijalnim kioscima - posebnmi elektroničkim uređajima za glasovanje ili pak bilo kada i bilo gdje gdje ima signala. Naravno, uz adekvatne mjere zaštite sigurnosti i anonimnosti glasača i njihovih izbora.

Upravo takav je i naš sustav za online glasovanje Fairvotes.  Sve što vam je za njegovo korištenje potrebno je uređaj s pristupom internetu.

Fairvotes je vrlo pristupačan i dostupan svima. Organizacija i provođenje izbora putem Fairvotesa je brza, jednostavna i vrlo povoljna u odnosu na klasične metode provođenja glasovanja.

Glasačima ovakvo glasanje ne predstavlja nikakvu smetnju jer glasati mogu bilo kada i bilo gdje bez potrebe za odlaskom na mjesto glasovanja, bez ikakvih troškova i uz veliku uštedu vremena. Sve što trebaju je kliknuti.

Ovakav način glasovanja i donošenja odluka udaljenim putem pokazao se vrlo uspješnim diljem svijeta. Estonija već 15 godina vrlo uspješno provodi državne izbore pomoću sustava za e-glasovanja. Brojna dionička društva provode svoja glasovanja upravo putem ovakvih sustava. Sindikati također.  Poznat je slučaj jedne velike svjetske aviokompanije čije je kabinsko osoblje dobilo svoj prvi kolektivni ugovor upravo zahvaljujući elektroničkom glasanju članova sindikata.

Korištenje ovakvih sofisticiranih sustava za online glasanje predstavlja veliku uštedu vremena i sredstava za tvrtke, dionička društva, udruge, sindikate i sve ostale organizacije koje imaju potrebu za provođenjem bilo kakvih izbora ili glasanja. Korištenje ovakvog sustava ne iziskuje veliki angažman i pripreme oko organizacije glasovanja niti dobivanja rezultata. Rezultati su odmah dostupni, točni i vjerodostojni.

Fairvotes sustav je dostupan svima u svakom trenutku i na svakom mjestu. Brzina je jedna od njegovih najvećih prednosti jer se izbori mogu organizirati i provesti u vrlo kratkom roku što je iznimno važno svima onima kojima su odluke potrebne što prije ili iznenada.

E-glasovanja predstavlja glasovanje budućnosti. Živimo u dobu kad se sve digitalizira, pojednostavljuje, izrađuje da bude dostupnije i pristupačnije. Sve s ciljem uštede i modernizacije. Svima onima kojima je glasanje jedan od načina za donošenje odluka jasno je koliko organizacija izbora može biti komplicirana i izazovna. I skupa. Samo jedan sustav može eliminirati sve te negativne aspekte. Takav sustav doprinijet će vašem proaktivnijem i uspješnijem poslovanju, vašoj modernizaciji i spretnom plivanju kroz eru digitalizacije.

izbor

100% hrvatski sustav

online glasovanja