FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

E - glasanje u udrugama

U Republici Hrvatskoj trenutno je registrirano oko 50 000 udruga. Veliki broj udruga često provodi razne izbore unutar udruge. To se prije svega odnosi na izbore članova i osobe koja će presjedati udrugom. 

U Republici Hrvatskoj trenutno je registrirano oko 50 000 udruga. Možemo reći kako su to neprofitne i od javnih tijela neovisne organizacije, koje imaju svoje članove, predsjednika, potpredsjednika i druge. Veliki broj udruga često provodi razne izbore unutar udruge. To se prije svega odnosi na izbore članova i osobe koja će presjedati udrugom, stoga je i glasanje neizostavan segment.

Što je sve potrebno kako bi udruga održala glasanje? Sastaviti obrazac listića, odrediti datum, sazvati članove, isprintati listiće, evidentirati prisutne, podijeliti i prikupiti listiće, prebrojati glasove te sve još jednom iskontrolirati. Za sve navedeno potrebni su ljudi, vrijeme i prostor. U cijelom tom procesu nitko ne može garantirati kako će na glasovanje doći potrebna većina članova pa se potencijalno otvara problem ponavljanja. Svi koji su ikad sudjelovali u pripremi jednog takvog glasovanja, znaju koliko taj proces može biti mukotrpan. 

Svaka udruga ima svoje specifično područje djelovanja. Svako područje zahtijeva prilagodbu i drugačiju pripremu. Svaka udruga kroz godinu mora pripremiti različite izvještaje i planove koje skupština mora usvojiti. Što bi značilo da tijekom jedne kalendarske godine udruga mora održati minimalno dvije redovne skupštine i niz različitih izbora. S druge strane, član udruge, pod jednakim uvjetima može postati svaka fizička ali i pravna osoba. Svakom članu udruge ili članu skupštine potrebno je omogućiti pravo na glas. Postoji mogućnost da su članovi iz različitih gradova i država. Na koji način osigurati jednostavnije glasovanje i mobilnost? 

Tehnologija napreduje te uvodi novitete u svijet glasovanja.  Fairvotes, najnovija i naj suvremenija aplikacija za e - glasanje omogućava Vašoj udruzi provođenje svih vrsta izbora, ne samo za predsjednika udruge, nego i bilo koju vrstu izbora kao što su izbor za najboljeg volontera/volonterku, za najbolju donaciju tijekom protekle godine i sve ostale vrste izbora za koje upravo vi smatrate da su vam potrebni. Uz prvu hrvatsku aplikaciju za e - glasanje, više nije potrebno tiskati veliki broj listića ili sazivati skupštine. Fairvotes smanjuje troškove organizacije te omogućuje da svi članovi na jednostavan, siguran i transparentan način ostvare svoje pravo glasa.

Omogućite svojoj udruzi da na moderan, digitaliziran te potpuno jednostavan i siguran način provodi svoje e - glasanje. Zaboravite na nepotrebna okupljanja, jer uz Fairvotes nije potrebno da budete negdje osobno prisutni, ono što Vam treba je samo mobilni uređaj pomoću kojeg ćete u par koraka obaviti svoje e - glasanje i Vaš glas će biti istog trenutka zabilježen. FairVotes za Vas prikuplja glasove, obrađuje ih te Vam i na kraju e - glasanje omogućava brzu informaciju o rezultatu koju onda možete podijeliti s vašim članovima gdje god se nalazili.

 

udruge

100% hrvatski sustav

online glasovanja