FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Elektroničko glasovanje u profesionalnim udruženjima

Svako udruženje mora imati predsjednika, potpredsjednik i tajnika. Svaku od navedenih osoba biraju članovi udruženja glasovanjem na izbornoj skupštini. Glavni nedostaci klasičnog glasovanja su sporost samog procesa, obavezan dolazak na izbornu skupštinu, glasovanje je bilo javno.

U Republici Hrvatskoj trenutno djeluje oko 60 profesionalnih udruženja. Profesionalna udruženja osnivaju se radi promicanja, usklađivanja i zastupanja interesa određene interesne skupine. Npr. udruženje farmaceuta, udruženje obrtnika, udruženje računovođa i još mnoga druga. Svako udruženje mora imati predsjednika, potpredsjednik i tajnika. Svaku od navedenih osoba biraju članovi udruženja glasovanjem na izbornoj skupštini. Glavni nedostaci klasičnog glasovanja su sporost samog procesa, obavezan dolazak na izbornu skupštinu, glasovanje je bilo javno.

 
Osim glavnih funkcija, potrebno je odrediti i članove Upravnog odbora, članove Etičkog odbora, članove Savjetodavnog odbora. Svaki od tih odbora zadužen je za dio poslovanja u kojem se sigurno pojavljuju važna pitanja za funkcioniranje jednog takvog udruženja. Razmišljajući o svim odlukama i pitanjima koje je potrebno donijeti potrebno je barem jednom mjesečno sazvati određeni sastanak, skupštinu. Svako takvo sazivanje zahtijeva vrijeme i novac. Vrijeme koje ste do sada koristili za organizaciju glasovanja sada slobodno možete utrošiti na druge poslove. 


Od sada uz novi sustav elektroničkog glasovanja veoma brzo i lako možete izabrati svog predsjednika udruženja, postaviti pitanje ili istražiti određenu temu među Vašim članovima. Više nije potrebno da budete baš taj dan prisutni na zasjedajućoj skupštini nego možete u bilo kojem trenutku i bilo gdje glasovati. Vaši članovi bit će vam zahvalni što iz svojeg grada ili mjesta mogu sudjelovati na jednostavan način. 


U samo par minuta sastavite listić i pošaljite ga na mail adrese vaših članova. Omogućit ćete da Vaše udruženje počne funkcionirati na puno moderniji i digitalizirani način. 


Glasovanje putem Fairvotes aplikacije je potpuno sigurno i jednostavno. Sustav je osmišljen tako da koristi dvostruku identifikaciju kako ne bi došlo do situacije da netko drugi umjesto vas glasa. Nakon što ste dobili e-mail s poveznicom za glasovanje, sustav će vas automatski zatražiti pin, koji ćete dobiti SMS-om na vaš mobilni uređaj. 


Još jedna prednost ovakvog načina glasovanja je nemogućnost slanja duplih glasova što znači da je glasovanje potpuno transparentno. Fairvotes aplikacija je potpuno prilagođena vama. Sami odabirete što sve želite prilagođavati u aplikaciji, a ovisno o tome koje sve dodatne usluge i koliki je broj glasača ovisi konačna cijena. Međutim, ako imate do 20 članova unutar svog udruženja glasovanje je za vas potpuno besplatno i već sada možete provesti izbore.

profesionalna udruženja

100% hrvatski sustav

online glasovanja