FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Online glasovanje - 6 prednosti

Online glasovanje - prednosti su mnogobrojne, od brzine, isplativosti, jednostavnosti na dalje.

Dostupnost

Glasanje putem Interneta pruža siguran kanal koji omogućuje svim korisnicima da pod jednakim uvjetima sudjeluju u donošenju odluka. Upravo je dostupnost sustava za online glasovanje njegova najveća prednost. Ako imate mobitel, on vam je u džepu ili torbici, bili vi u toplini svojeg doma, na odmoru s obitelji ili službenom putovanju. Glasati možete uvijek i svugdje. Neka vaše mišljenje bude važno i nek se zabilježi.

Veći odaziv glasača

Čim vam je mogućnost davanja glasa i zabilježbe vašeg odabira tako lako dostupna nema razloga da se ne uključite. S online sustavom za glasanje nema gubitka vremena i to je ono što je ljudima danas najvažnije. Politički su izbori vrlo često iznimno slabog odaziva upravo iz razloga što se ljudima ne da ići na birališta, imaju druge planove, radije će provesti vrijeme na izletu ili slično. Uz pomoć online glasačkog sustava svoju odluku mogu donijeti i s piknika i  ZOOloškog vrta ili s drugog kraja svijeta. Bez stresa i gužve.

Intuitivnost

Fairvotes sustav je iznimno lagan za korištenje, i organizatorima glasanja ili izbora i glasačima. U svega par koraka moguće je pripremiti nove izbore, a samo glasovanje je još jednostavnije. Rezultati su odmah spremni pa na čekanje zaboravite. Aplikaciju nije potrebno instalirati već je dostupna putem pretraživača.

Isplativost

Isplativost online glasovanja je višestruka i za organizatore i za glasače. Smanjenje troškova provedbe u usporedbi s tradicionalnim glasanjem na papiru lako je mjerljivo. O uštedi vremena ne treba niti govoriti. A svi znamo da je vrijeme danas novac.

Preciznost

Online glasovanje eliminira pogreške u ručnom prebrojavanju, što sa sobom donosi preciznu i brzu objavu rezultata. Nema pogreške prilikom glasanja, jedan glasač = jedan glas što osigurava sofisticirani sustav za autentikaciju.

Sigurnost

U digitalno doba sigurnost je vrlo često upotrebljavan pojam koji je postao jednim od temelja svakodnevnog života. Sigurnost zdravlja, bankovnih računa, djece, privatnosti... Jednako je tako sigurnost online glasovanja temelj na kome počivaju svaki izbori. Naš sustav za online glasovanje posjeduje sve mehanizme za zaštitu tog temelja. Fairvotes sustav jamči vam pouzdanost, autonomnost, sigurnost i anonimnost. Zaštita integriteta glasova temeljna je nit vodilja.

+1
Pored svih ovih prednosti koje vam nudi Online glasovanje ne smijemo zaboraviti niti zelenu komponentu. Uz Fairvotes nema potrošnje velikih količina papira, nema otpadaka, nema nepotrebnih putovanja i zagađenja okoliša, nema potrošnje struje, vode i ostalih resursa.Fairvotes je potpuno ekološki prihvatljivo rješenje. I zato mislimo zeleno, čuvajmo prirodu i glasajmo online!

100% hrvatski sustav

online glasovanja