FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Glasovanje na Kongresima

Organizirate kongrese, skupštine, sjednice, sastanke i potreban vam je glasački sustav za trenutno donošenje odluka?
FairVotes.LIVE je pravo rješenje za Vas. FairVotes. LIVE omogućava administratoru vođenje cijelog eventa, te samostalno upravljanje pokretanjem i zaustavljanjem izbora u realnom vremenu. FairVotes.LIVE omogućava dodavanje dodatne dokumentacije, agende te interakciju sa glasačima. Pročitajte više  o FairVotes.LIVe te kako Vam može olakšati glasovanje na kongresima.

Pojam kongres dolazi iz latinskog jezika “congres” I označava skup ili zbor. Kongres danas označava skup/sastanak stručnjaka, umjetnika, političara i različitih istomišljenika. Kongres služi kako bi se redovito (jednom godišnje, 2 puta godišnje…) članovi određene organizacije/društva okupili i raspravili o nekim važnim pitanjima, donijeli neke važne odluke ili se samo podružili.

Svako veće društvo/grupacija.. održava redovite godišnje kongrese gdje se sumiraju rezultati ili se održavaju pediodički kao što je praksa kod većine liječničkih specijalističkih društava.

Kongresi mogu biti i edukativne prirode. Npr. liječnici moraju obnavljati svoje licence kako bi imali dozvolu za rad. Kako bi ih mogli obnoviti moraju se educirati i prisustvovati različitim skupovima i kongresima. Svaki kongres ovisno o znanstvenom programu nosi određeni broj bodova. Sudjelovanje na takvim vrstama kongresa, liječnicima omogućava da sakupe određeni broj bodova i obnove licencu.

Kongresi najčešće imaju znanstveni program i društveni program. S obzirom na to da se kongresi održavaju periodički, idealna su prilika za donošenje nekih bitnijih odluka za društvo.

Možemo to najjednostavnije objasniti  na primjeru odabira novog predsjednika društva.

Kako najčešće izgleda glasanje na kongresima.

U znanstveni dio programa upiše se vrijeme i dvorana predviđena za izbornu skupštinu. Na ulasku u dvoranu, provjerava se identitet sudionika te pravo glasa (pravo glasa imaju samo oni članovi koju su aktivni članovi društva te imaju podmirene sve financijske obveze – naravno to ovisi od društva do društva). Nakon što su svi sudionici pristigli kreću izlaganja.

Svaki kandidat predstavlja sebe i svoju kandidaturu. Sudionici u prostoriji postavljaju pitanja putem mikrofona, kandidat odgovara. Nakon što su sva izlaganja završena glasa se. Najčešće se glasa dizanjem ruke ili zaokruživanjem imena na listiću. 
Glasovi se prebrojavaju ručno.

Ponekad se dogodi da se ne postigne kvorum (pravilima propisan određen broj članova nekog izbornog tijela koji moraju biti prisutni da bi mogli donijeti pravovaljane odluke – npr. 50% plus 1 glas). Kako smo i napomenuli ponekad se u prvom glasanju ne postigne kvorum te se glasovanje mora ponoviti.

Ponovno na red dolaze pitanja, izlaganja, rasprave i glasanja.

Kako bi to sve bilo uspješno odrađeno, potrebno je puno čimbenika. Dvorana, tehnička oprema (mikrofon, projektor), osoba na ulazu koja će kontrolirati sudionike, osoba u dvorani za mikrofon, osoba koja prebrojava glasove. Hrpa isprintanih papira i ne potrebne dokumentacije. 
Iako je to do sada bila uobičajena praksa, doba epidemije doprinijelo je i smanjenju okupljanja tako i otkazivanju održavanja različitih skupova i kongresa.

FairVotes.LIVE je sustav za elektroničko glasanje koji omogućava jednostavno organiziranje glasovanja kada odluku trebate dobiti u trenutku. Upravo je idealna za sve vrste kongresa, skupština, sastanaka kada niste sigurni kada će određeno glasanje započeti. 

FairVotes.LIVE Vam omogućava da samostalno pokrećete i zaustavljate izbore. FairVotes.LIVE omogućava Vam da odluku donesete  bez okupljanja. Aplikaciju nije potrebno instalirati a pristupa joj se putem mobilnog uređaja ili računala, tableta i sličnih gadgeta.

FairVotes.LIVE omogućava da vaši sudionici postavljaju pitanja bez potrebe za mikrofonom. FairVotes.LIVE dopušva Vam da unaprijed sve pripremite, unesete agendu i podijelite važne dokumente sa svojim sudionicima. 

FairVotes.LIVE sam zbraja rezultate te su Vam oni dostupni odmah u trenutku. 
FairVotes.LIVE omogućava Vam da olakšate donošenje odluka. 

Uz FairVotes.LIVE zakoračite u novo doba odlučivanja, poslujte uspješno i čuvajte zdravlje. 

100% hrvatski sustav

online glasovanja