FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Glasovanje na skupštini

Kako organizirati skuptšinu e-putem i kako objasniti glasovanje na skupštini saznajte u nastavku. 

Što označava pojam glasovanje na skupštini?

Glasovanje na skupštini možemo definirati kao glasanja ili donošenje odluka gdje je skupina ljudi okupljena na istom mjestu glasa u isto vrijeme kako bi donijelo neku odluku ili dalo glas. Odnosno gdje se glasa u točno određenom trenutku. Najčešća pred radnja takvog glasovanja je čitanje neke dokumentacije, rasprava, komunikacija i sl. Bit cijelog glasovanja na skupštini je u tome što organizator samog glasanja nije siguran u točan početak glasanja i završetak istog. 

Glasovanje na skupštini se može objasniti na više primjera:

1. Live skupština– idealan trenutak kada je većina sudionika na istom mjestu te se postiže dovoljan kvorum za odabir recimo novog Predsjednika društva.

2. Online skupština - kada okupljanja nisu moguća, potrebno je organizirati skupštinu putem različitih platformi kako bi se zadovoljilo ispunjenje obveza glasanja.

Glasovanja na skupštini mogu biti javna ili anonimna ovisno o statutu i uvjetima koji se moraju ispoštovati. 

Glasovanja na skupštini također mora pratiti određeni dnevni red, te omogućavati sudionicima da i sami predlažu. Što je unutar FairVotes sustava moguće. 

Nadamo se da smo uspjeli približiti termin samog glasovanja na skupštini. Ono što postaje problem je trenutna epidemiološka situacija zbog koje okupljanja moramo svesti na minimum i potražiti nove alternativne načine. 

Još se uvijek raspravlja o eventualnim ponovnim postroživanjem emidepioloških mjera, a najviše ovisi o preporukama civilnog stožera. 
O odlukama o određenim mjerama ovise i ostale djelatnosti. Aplikacija za glasovanje na skupštini omogućava da tehnologiju iskoristimo na najbolji mogući način.

Uz FairVotes.LIVE i glasovanje na skupštini  moguće je odraditi putem interneta bez potrebe za okupljanjem. Sustav omogućava unos agende I dokumentacije potrebne za taj događaj ili event. 

Sudionici imaju priliku postavljati pitanja kroz sustav, a samo glasanje odvija se u svega par klika. 
Sve što je potrebno je pristup internetu te mobitel, tablet ili računalo. 

Tehnologija je nešto što nam svaki dan pomaže a u situacijama kao što su ove moramo se prilagoditi i pronaći rješenje kako bi se poslovanje nastavilo. 

Uz FairVotes.LIVE zakoračite u novu eru glasovanja te najvažnije čuvajte svoje zdravlje i zdravlje vaših zaposlenika. 

Organizirajte glasanje na skupštini već danas. 

100% hrvatski sustav

online glasovanja