FairVotes Logo

FairVotes priče

FairVotes je hrvatski autonomni i apsolutno transparentni sustav za e-glasovanje

Sustavi FairVotes.LIVE i FairVotes

FairVotes i FairVotes.LIVE su 100% hrvatski sustavi za elektroničko glasanje tvrtke IDE3. Iako su različiti sustavi dijele i neke sličnosti. I jedan i drugi sustav idealni su za sve vrste glasovanja, izbora, gdje je potrebna pravovaljana, povratna informacija od glasača/sudionika. 

FairVotes i FairVotes.LIVE su 100% hrvatski sustavi za elektroničko glasanje tvrtke IDE3. Iako su različiti sustavi dijele i neke sličnosti. I jedan i drugi sustav idealni su za sve vrste glasovanja, izbora, gdje je potrebna pravovaljana, povratna informacija od glasača/sudionika.

FairVotes i FairVotes.LIVE su sigurni, transparentni i anonimni sustavi za elektroničko glasanje. 
Kako biste koristili sustav aplikaciju nije potrebno preuzimati niti instalirati. U sustav se ulazi s korisničkim podacima te je potreban samo mobilni uređaj. 

I jedan i drugi sustav omogućuju odabir vrste sigurnosti. Jednostavna autorizacija označava kako će glasač/sudionik pozivnicu putem linka dobiti na e-mail adresu dok dvostruka autentifikacija označava kako će glasač/sudionik osim pozivnice na e-mail svoj identitet potvrditi i pinom koji će zaprimiti na svoj mobilni uređaj. 

Po čemu se razlikuju:

1. FAIRVOTES 
Putem FairVotes-a mogu se provoditi sve vrste izbora, glasovanja i donošenja odluka većeg broja ljudi.
FairVotes koristi automatko vođeno glasovanje koje služi u situacijama kada organizator glasovanja zna točan datum i vrijeme početka i kraja glasovanja / izbora, a sustav sve odrađuje automatski te po završetku izbornog procesa šalje rezultate. Prednost FairVotes sustava je da se unaprijed sve može pripremiti te nije potrebna nikakva dodatna interakcija za vrijeme glasačkog procesa – sve odrađuje FairVotes.
Takav tip glasovanja koristi se za klasične izbore, glasovanja, donošenje odluka kada s zna točan početak i kraj izbornog procesa te pitanja na koja se trebaju odgovoriti. 
Na kraju svakih izbora, sustav generira rezultate te ih šalje organiatoru. 

FAIRVOTES.LIVE
FairVotes.LIVE koristi se kada je potrebno ručno voditi glasovanje. Služi u situacijama kada se glasovanja organiziraju UŽIVO, npr. skupštine, sjednice, kongresi, sastanci, sjednice, TV i radio program i mnogi drugi te kada se ne zna točan početak niti kraj svakih izbora a niti se mogu pripremiti sva pitanja na koja je potrebno odgovoriti. 
FairVotes.LIVE služi kao alat kojim se mogu predpripremiti i kompletno voditi te vrste događaja (dodati agendu, dokumente). 
FairVotes. LIVE omogućava postavljanje pitanja od strane sudionika – organizatoru što smanjuje potrebu za upotrebom mikrofona. 
Sustav organizatoru u svakom trenutku daje pregled aktivnih sudionika te prati svake izbore koji se održavaju, a na kraju događaja generira detaljan izvještaj o održanom eventu sa svim detaljima. 

I FAIRVOTES i FAIRVOTES.LIVE namijenjeni su svima (tvrtkama, udrugama, sindikatima, dioničkim društvima, političkim strankama, profesionalnim udruženjima, savezima, znanstvenim i obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama, zakladama, državnim institucijama, vjerskim zajednicama i dr.) te su prikladni i za velika i manja glasovanja / izbore.

Ovisi o situaciji te samom predmetu glasovanja odaberite FAIRVOTES ili FAIRVOTES.LIVE te uđite sa nama u novu eru glasovanja. 

100% hrvatski sustav

online glasovanja